Kemoterapija uzrokuje oštećenje mozga



Natural News  je objavio članak s aktualnom temom o čijim se negativnim aspektima liječenja jako malo piše u medijima!


Liječnici često negiraju da pacijentice pate od kongitivnih problema uzrokovanih primljenom toksičnom kemoterapijom protiv raka dojke. To je također čest slučaj kod mnogih zdravstvenih tegoba uzrokovanih Morgellanovom bolesti i HPV cjepivima Gardasil i Cervarix.

Novo istraživanje objavljeno u časopisu Archives of Neurology pokazuje drugo dok ukazuje na čist dokaz poznat kao ‘kemo-mozak’ ili oštećenje mozga uzrokovano kemoterapijom.

Shelli Kesler iz Stanfordske sveučilišne medicinske škole je proučila 25 pacijentica koje su bolovale od raka dojke i koje su primile kemoterapiju. 19 pacijentica koje su operirane i 18 zdravih žena bile su dio njezine studije. Svim je ženama rečeno da riješe različite probleme i dovrše raznovrsne zadatke. Također su ispunile upitnike o njihovim percipiranim kongitivnim sposobnostima.



Znanstvenici su za vrijeme trajanja tog procesa promatrali moždanu aktivnost pomoću funkcionalne magnetske rezonancije (fMRI) i otkrili su da žene koje su se nalazile u kemoterapijskoj grupi imaju smanjenu kongitivnu sposobnost u tri ključna područja moždanog prefrontalnog korteksa. Dva su područja povezana sa radnom memorijom, kongitivnom kontrolom i nadzorom, dok je treći dio povezan sa izvršnom funkcijom ili područjima u kojima se odvijaju planirane aktivnosti u mozgu.

„To je velika potvrda za one žene koje liječnicima govore ‘Nešto nije u redu sa mnom’“, Reuters Health je citirao Kesler: „To pokazuje da kada pacijentica izjavi da ima takvu vrstu problema tada postoji velika šansa da je došlo do oštećenja mozga.“




Činjenica da će bilo koji doktor jednako zanijekati potencijalnu vezu između kemoterapije i oštećenja mozga prilično je uznemirujuća. Opće je poznato da kemoterapijski pripravci oštećuju i zdrave i maligne stanice u tijelu, a mnogi uzrokuju trajna DNA, srčana i druga oštećenja.


Ova nova saznanja daju pacijenticama koje boluju od raka dojke valjani razlog da ponovo razmotre konvencionalni tretman. Zašto bi se onda ijedna žena više željela izložiti potencijalno trajnim moždanim i drugim oštećenjima uzrokovanim kemoterapijom uz toliko drugih sigurnih alternativnih metoda za prevenciju i tretiranje raka dojke.



  Izvor:  matrixworld - hr.com








Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Remisija raka i inhaliranje marihuane

Jod - univerzalni lijek

Paraziti u tijelu