Termografija - alternativa mamografiji



Kako spriječiti rak dojke godinama prije konvencionalnih postupaka ispitivanja razumijevajući vrijednost termografije grudiju i prirodnih zdravstvenih rješenja

Jeste li ikada od svog liječnika ili ginekologa čuli za termografiju dojki? To je jednostavan, ne invazivni način pristupa otkrivanja rizika od raka dojke, no većina konvencionalnih liječnika nemaju pojma o prednostima ovog postupka.

Nažalost, medicinske institucije promoviraju samo mamografiju, što zbog izloženosti radijaciji povećava rizik od raka dojke kod svakog pregleda. Samo jedan pregled na mamografu izlaže vas radijaciji ekvivalentnoj 1000 rentgenskih pregleda prsiju.



Dr. med. Moshe Dekel, specijalist za termografiju dojke objašnjava razliku između konvencionalnih metoda i termografije:

“Mamografija, kao i MRI i ultrazvuk, su anatomske studije, koje gledaju anatomske promjene u tkivu dojke. Dok tumor naraste do dovoljne veličine koja se može otkriti mamografijom ili fizičkim pregledom može proći i do deset godina. Do tog vremena, tumor je ostvario više od 25 dioba malignih stanica kolonije, a možda je već i metastazirao.”

Zatim dodaje o termografiji:

“Termografija je fiziološka studija. Infracrvena kamera detektira toplinu (infracrveno zračenje), koje se emitira iz dojke, bez fizičkog kontakta s njom (bez kompresije) i bez slanja signala (nema zračenja). Termografija pokazuje mala, jednostrana povećanja temperature, koje su uzrokovane povećanim dotokom krvi u stanice raka. Stanice raka imaju sposobnost stvaranja novih krvnih žila u zahvaćenom području (neoangiogeneza) kako bi zadovoljile povećanu potražnju za hranjivim tvarima uslijed veće stope rasta i metaboličkih zahtjeva nove kolonije.”

Termografija je točna i pouzdana. U 1970-im i 1980-im, mnoga istraživanja su provedena na termografiji. Godine 1981., Michel Gautherie, dr.sc., i njegovi kolege izvijestili su o 10-godišnjoj studiji, koja je utvrdila da je nenormalan termogram 10 puta više značajan kao budući indikator rizika za rak dojke nego povijest raka dojke u vašoj obitelji.


                              Termografski prikaza raka dojke i fibrocističnih promjena u dojci


Termografija je posebno dobar izbor za mlađe grudi, koje imaju tendenciju da budu gušće. Ona ne daje zbunjujuće prikaze fibrocističnih tkiva, implantata ili ožiljaka koji u mamografiji mogu dati krive prikaze i tražiti dodatne pretrage. Također je dobra u otkrivanju promjena u stanicama u području pazuha, područje u kojem mamografija često nije dobra.

Vrlo je sigurna čak i za trudnice i dojilje! To je samo slika o toplini vašeg tijela.

Za razliku od mamografije, termogram ne boli. Pritisak stroja na dojku kod mamografije je ekvivalent pritisku od skoro 23 kilograma!

Stoga ne postoji niti jedan razlog protiv termografije dojki, za razliku od jako puno razloga zašto reći ne mamografiji.


   Znanstveni dokazi o ne učinkovitosti mamografije u prevenciji raka dojke

Mamografija ima visoku stopu lažno pozitivnih rezultata, što vodi ponavljanju procesa koji vas dodatno izlažu još većem zračenju, kao i nepotrebnim procedurama, uključujući biopsiju, kirurške zahvate i kemoterapiju. Toksični efekti mamografske radiografije konačno su priznati kao značajni činioci u razvoju raka dojke. Studije jasno pokazuju da postavljanje dijagnoze na taj način može ženama prouzročiti više štete nego koristi, te skratiti vaš životni vijek.


Jedna od studija je i dugoročna, velika kanadska studija iz 2000-te koja je pokazala da godišnji pregledi mamografom nisu ništa učinkovitiji u prevenciji smrtnih slučajeva od povremenih fizičkih pregleda za žene u 50-im godinama. Polovica od gotovo 40.000 žena, u dobi od 50 do 59, dobila je periodične preglede dojki, a druga polovica je dobila preglede i mamografiju. Sve ispitanice su također naučile kako da same pregledaju svoje grudi.

Od 1993., 13 godina nakon što je počela studija, bilo je 610 slučajeva invazivnog raka dojke i 105 smrtnih slučajeva kod žena koje su primile samo pregled dojki, u usporedbi s 622 invazivnih karcinoma dojke i 107 smrtnih slučajeva kod onih koje su primili pregled dojki i mamografiju.

Godine 1995., Britanski medicinski žurnal Lancet, izvijestio je da od uvođenja mamografije 1970-te, incidencija duktalnog karcinoma in situ (DCIS), što predstavlja 12% svih slučajeva raka dojke, porasla za 328% te da se 200% tog povećanja dogodilo zbog mamografije.

Osim što je pregled neugodan i bolan jer na dojku vrši pritisak od 23 kilograma, mamografija je štetna zbog iznimno visoke radijacije te netočnih i zbunjujućih podataka

Meta-analiza osam međunarodnih kontroliranih ispitivanja koja uključuju oko 500.000 žena pokazala su da su samo dvije, temeljene na 66.000 žena u postmenopauzi, bile primjereno randomizirane da bi se dopustili statistički valjani zaključci. Na temelju tih dvaju ispitivanja, autori su zaključili kako “ne postoje pouzdani dokazi da mamografija smanjuje smrtnost od raka dojke, čak nemaju ni tendenciju prema učinku.”

Nabrajanje studija koje dokazuju neučinkovitost i štetnost mamografije bi moglo ići u nedogled, no vi o toj štetnosti nećete čuti od vašeg lječnika, kao ni o neškodljivosti termografije, recimo putem pametnih grudnjaka koji na bazi termografije otkrivaju razvoj tumora u najranijem stadiju, koji su opremljeni najmodernijim senzorima te mogu, u samo dvanaest sati, otkriti najmanje promjene u temperaturnoj razlici dojke.

Pogotovo nećete čuti o svim opasnostima dijagnostičke radiologije, sasvim je sigurno da nećete čuti ni da rak dojke može nestati bez lijekova. Naime, otkriveno je da je u nekim slučajevima raka dojke tijelo izliječilo samo sebe. Istraživači su zaključili da će se određeni malignomi u dojkama vjerojatno spontano povući i ako nisu otkriveni mamografijom i liječeni. Kako su otkrili da se kancerogene stanice mogu vratiti u normalno stanje? Mehanički stisak proveden nad kancerogenim stanicama čini da maligne stanice ponovo izgledaju poput normalnih i zdravih stanica.




Napomena:  Izvorni članak je izašao u Matrix Worldu!



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Remisija raka i inhaliranje marihuane

Jod - univerzalni lijek

Paraziti u tijelu