Genocid nad ženama




Godišnje u Hrvatskoj od raka maternice oboli oko 400 žena, a oko 100 ih umre. Prof. Zvonimir Singer, ginekolog, citopatolog i medicinski genetičar, te dr.sc. Eugen Šooš tvrde kako se ova bolest može u potpunosti izliječiti uporabom vaginaleta humanog leukocitarnog interferona, ali je ova terapija potisnuta i zapostavljena dok su prednost dobili neučinkoviti sintetski interferon i cjepiva


U jednom broju časopisa Nexus (br.40), dr.sc. Eugen Šooš i njegov kolega prof. Hrvoje Mazija upoznali su čitatelje sa izvarednim učincima prirodnog leukocitarnog interferona na cijeli niz bolesti - od tumora mjehura, dojke, glave, hepatitisa B i C do aktualne svinjske gripe. Na žalost, upoznali su nas i sa nevjerojatnom činjenicom da su daljnja istraživanja i proizvodnja prirodnog interferona u Hrvatskoj obustavljeni. (???)
Od umirovljenog prof. Zvonimira Singera, ginekologa, citopatokoga i medicinskog genetičara saznajemo nove neugodne pojedinosti o sudbini ovog izvarednog lijeka, posebno one vezane uz bolesti raka vrata maternice od koje u Hrvatskoj svake godine oboli 400 žena, a oko 100 ih umre.

Dr. Singer tvrdi kako je danas zapostavljeno i u stranu potisnuto liječenje vaginaletama prirodnog leukocitarnog interferona u potpunosti liječilo ovu bolest i njezinog uzročnika, famozni HPV (Humani papilloma virus) protiv kojega se upravo provodi široka kampanja cijepljenja. Po računici dr. Šooša, u 22 godine koliko se prirodni interferon potiskuje na račun neučinkovitog sintetskog, u Hrvatskoj je umrlo 2200 žena koje su danas trebale biti žive. Ali, prije svega, idemo se upoznati sa obe vrste interferona o kojima će ovdje biti riječ:

    Prirodni leukocitni interferon

Interferon je protein niske molekulske mase, a stvaraju ga stanice svih kralježnjaka. Davne 1957. godine Isaacs Lindenmann (rođen u Zagrebu!) u suradnji s Valentineom pojavi interferencije objasnili su stvaranjem jedne vrlo aktivne antivirusne supstancije koju su nazvali interferon. Tijekom ispitivanja i provjeravanja stvaranja dokazano je da je interferon jedan od glavnih čimbenika u obrani organizma za trajanja virusnih infekcija. Zato je interferon važan u profilaksi i liječenju virusnih bolesti. Nastaje iz leukocita dobivenih od krvi dobrovoljnih davalaca. Ono što je potrebno za proizvodnju interferona je transfuzijski balast.

U Hrvatskoj je proizvodnja humanog leukocitnog interferona započela 70-ih godina (Imunološki zavod), za što je od tada pa tijekom svih godina do 1994. najzaslužniji virolog dr.sc. Eugen Šooš kojeg i nazivaju "tvorcem interferona", bez obzira što nije on otkrio. Naime, on je kao producent istoga tijekom godina uspio tehnološki proizvesti prirodni interferon alfa - izuzetne kvalitete i djelovanja! Prema riječima prof. Mecsa (Mađarska), naš je interferon bio po broju subtipova (23) drugi na svjetskoj rang listi. Prirodni interferon alfa osim antivirusnog, antiproliferativnog i imunoregulacijskog svojstva posjeduje još i antisenzibilizirajuće radioprotektivno antitoksično , antibakterijsko svojstvo koje rekombinantni (sintetski) ima slabo izraženo ili ih uopće nema.

                                           Bočice sa ljudskim leukocitnim interferonom

- prirodni interferon alfa proizvodio se u ovim oblicima: ampule, mast, ulje, vaginalete

- danas dostupno: mast i povremeno vaginalete u vrlo malim količinama! Vaginalete se moraju kupiti i cijena jedne  kutije od 21 vaginalete je 2.127,00 kuna

-s obzirom na antitumorsko djelovanje, te antivirusno djelovanje, interferon je primjenjiv i djelotvoren kod:

gripa, HPV infekcija, tumora mjehura, dojke, glave, hepatitisa B i C, a preporučljiv je kao terapija paralelno s terapijama zračenja i kemoterapijama!

- nisu zabilježene ozbiljnije nuspojave

Međutim, s obzirom na nuspojave pri primjeni rekombinantnog, koje su ozbiljne, prirodni interferon alfa dolazi kao vrijedna pomoć jer može inducirati novi terapijski odgovor nakon stvaranja antitijela na rekombinantni.

Dakle, i u slučaju da se osoba već liječi sintetskim, liječenje se bez obzira na nuspojave može nastaviti prirodnim, dapače, on će ukloniti štetu nastalu nuspojavama.

  Rekombinantni interferon

Rekombinantni interferon nastao je sintetskim putem. Zbog toga stvara antitijela od 14,6% do 44,6%. To mu umanjuje djelotvornost, za razliku od prirodnog koji je kao lijek upravo zbog nepostojanja antitijela neusporediv s rekombinantnim. Naime, prirodni leukocitni interferon stvara antitijela samo u 1% slučajeva, po nekim mišljenjima, a po nekima i taj 1% vrlo rijetko. Rekombinantni interferon nema istu biološku aktivnost kao prirodni, odnosno skala bioloških svojstava je kod prirodnog šira. Objašnjenje zašto rekombinantni interferon ne može u potpunosti zamijeniti prirodni je u tome što prirodni sadrži kompleks proteina koje još nazivamo subtipovima interferona alfa i ima ih 23, dok rekombinantni interferon sadrži samo 1. Subtipovi posjeduju sposobnost mijenjanja i usklađivanja biološke aktivnosti, koje su rezultat sinergijskog djelovanja pojedinih subtipova.

- nuspojave rekombinantnog interferona: sindrom sličan gripi, gastrointestinalne smetnje, kardiovaskularne smetnje, gubitak kose, neuropsihijatrijske smetnje, suicidalnost

- rekombinantni interferon danas uvozimo za liječenje raznih bolesti, primjerice hepatitisa C (pegilirani  interferon oko kojeg su stalne zabrinutosti hoće li ga biti s obzirom da se radi o vrlo skupm lijeku!)

U razgovoru sa prof. Singerom, koji je za Nexus s njim vodila Tamara Vrančić Sokrač, prosudite sami dali je naslov članka i Singerovih memoara (Genocid nad ženama) pretjeran!

Nexus:  Gospodine Singer, u kojem postotku žena inficiranih HPV virusom dolazi do spontanog samoizlječenja, a u kojem do progresije bolesti?

Singer:  Za samoizlječenja zna dragi Bog, ja znam za slučajeve žena koje su bile moje pacijentice. A one koje su to bile, sve su izliječene terapijom vaginaleta humanog leukocitarnog interferona. Osim jedne skupine bolesnica kod kojih je zabilježena tzv. stabilna bolest. One koje nisu tretirane HLI (humani leukocitarni interferon) vaginaletama, na žalost doživljavale su progresiju bolesti.

Nexus:  Ako usporedite klasičan način liječenja ranica na vratu maternice s liječenjem vaginaletama koje sadrže prirodni leukocitarni humani interferon, kojem dajete prednost i zašto?

Singer:  Ne želim razgovarati na taj način i ne želim ništa napadati, ali moram ponoviti da su u našim istraživanjima sve žene koje su bile tretirane HLI najvećim dijelom imale negativan nalaz poslije terapija. Isto tako, vrlo je važno reći da sam u liječenju trudnica imao izvrsne rezultate i da su te žene rađale zdravu djecu i nakon poroda bile izliječene. To je i bio jedan od razloga zašto sam krenuo u tu priču, naime sve te druge metode liječenja HPV virusa mogu ozbiljno štetiti ženama koje moraju sačuvati sposobnost rađanja. Ako nemaju zdrav cerviks postaje upitno hoće li trudnoću uspješno održati. Ukratko, kirurški način liječenja nije najbolji odabir za žene koje žele rađati. Znate, neka svatko dokazuje što hoće, osobno znam što sam radio i kakve sam rezultate imao. Liječenjem HLI žene su bile zdrave i one koje su željele bile su i dalje sposobne za reprodukciju.

Nexus:  Koje ste sve tipove virusa tretirali?

Singer:  U mojim istraživanjima dijagnosticirani su sljedeći tipovi HPV: 6, 11, 16, 18, 31, 33, 35 i odgovorno tvrdim da nema potrebe za bilo čim drugim u terapiji protiv ovih oblika virusa osim interferona. Ako netko može dokazati suprotno, neka dokaže, ali nisam siguran da može. Do danas praktički nema poznatog i znanstveno dokazanog lijeka za infekciju HPV-om i prisutnom CIN - OSIM HUMANOG LEUKOCITNOG INTERFERONA. U procjeni uspješnosti liječenja s HLI bitno je isključiti reinfekciju HPV-om i nedovoljan nadzor partnera. Prije liječenja također je potrebno riješiti eventualne infekcije drugim mikrobiološkim uzročnicima. Terapiju smo provodili vaginaletama tijekom četiri menstrualna ciklusa s 84 pojedinačne dnevne doze. Praćenje je obavljano kontrolnim pregledima svaka tri mjeseca tijekom 36 mjeseci. Kod 176 liječenih vaginaletama HLI značajna je eradikacija i ima manje persistencija CIN u odnosu na 240 ispitanica iz kontrolne skupine. Radili smo s ispitanicama čija je dob u prosjeku bila 31, a najčešće 20 godina.


   Nastavak - Genocid nad ženama 2.dio



Napomena: Kad nekome pomognete imate onaj predivni osjećaj neke ispunjenosti pomiješane sa zadovoljstvom samim sobom, posebno kad se radi o nečijem zdravlju, stoga vas molim da ovaj članak pokažete svojim sestrama, majkama, ženama i prijateljicama, svima koje volite na ovaj ili onaj način!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Remisija raka i inhaliranje marihuane

Jod - univerzalni lijek

Paraziti u tijelu