Dokaz da operacije raka povećavaju smrtnost, 2.dio




   Tamoxifen povećava rizik od agresivnih tumora

Upotreba Tamoxifena kod pacijentica s rakom dojke smanjuje njihov rizik od dobivanja češćeg i manje opasnog tipa sekundarnog raka dojke, ali više nego učetverostručuje rizik od uzrokovanja agresivnijeg i smrtonosnijeg tumora.

   Biopsije uzrokuju metastaze

Biopsije mogu aktivno poticati širenje metastaza. Biopsije iglom uzrokovale su 50% povećanje metastatskog širenja tumora dojke na obližnje limfne čvorove u usporedbi sa uklanjanjem kvržica.

   Stres potiče rak

Hormoni stresa štite stanice raka od samouništenja i potiču širenje i rast tumora izravno i neizravno slabeći imunološki sustav i potičući rast novih krvnih žila u tumoru. Pacijentov stres bio je povezan s bržim napredovanjem bolesti.

   Stres ubija

Hormoni stresa oslobađaju se u velikim količinama kod straha i za vrijeme operacije. Oni uvelike slabe imunološki sustav i potiču širenje metastaza. Dokazano je da blokiranje hormona stresa na životinjskim modelima uzrokuje povećanje dugoročnih postoperativnih stopa preživljavanja za 200 do 300%.

  Hormonska nadomjesna terapija povećava rizik od metastaza raka dojke

Ranije je dokazano da hormonska nadomjesna terapija povećava rizik od raka dojke. Sada je jedna nova studija utvrdila da također povećava vjerojatnost metastaziranja, ili širenja, na limfne čvorove.



   Nagli pad stopa raka dojke

Posljednjih godina stope raka dojke naglo su pale zbog odgovarajućeg naglog pada korištenja hormonske nadomjesne terapije.

Ernest H. Krokowski, dr.sci.med. (1926.-1985.), bio je profesor radiologije u Njemačkoj. Njegova istraživanja pružila su prvi uvjerljivi dokaz da operacije raka potiču metastaze. Iako su mnogi od njegovih članaka o različitim temama i dalje lako dostupni javnosti, njegova istraživanja o odnosu između operacija i metastaza teško se pronalaze, čak i u Njemačkoj.

Njegov jedini rad o toj temi na engleskom jeziku nije na popisu PubMeda, a časopis u kojem je bio objavljen više ne postoji. Zbog očigledne važnosti tog istraživanja objavljen je taj članak na web-lokaciji  http://www.health-sciencespirit.com/Krokowski.pdf. Također se može preuzeti i predavanje o toj temi na njemačkom jeziku.

U sažetku rada dr. Krokowskog iz 1979. piše:

"Više se ne može sumnjati u to da pod određenim uvjetima dijagnostički ili kirurški postupci mogu dovesti do metastaza. Analiza stopa rasta metastaza pokazala je da je od 30% (kod hipernefroma) do 90% (kod sarkoma i seminoma) dijagnosticiranih metastaza bilo izazvano takvim postupcima. To je utvrđeno u mnogim pokusima na životinjama i kliničkim promatranjima te zahtijeva promjene u trenutno prihvaćenom konceptu terapije protiv raka. Ranije primjenjenim i dokazanim tretmanima kirurgijom i zračenjem mora prethoditi profilaksa metastaza. Predložena su tri različita načina za postizanje takve profilakse."

Pomoću radiološkog snimanja dr.Krokowski je mjerio brzinu rasta 2893 metastatska tumora kod 568 pacijenata s različitim vrstama raka. Iz toga je izvukao sljedeće zaključke:

1.  Metastaze nastaju samo iz primarnih tumora ili iz njihovih lokalnih recidiva; rašire se ili odjednom ili u samo par mahova.

2.  Metastaze u limfnim čvorovima ponašaju se biološki različito od metastaza u organima (metastaze u limfnim čvorovima relativno su bezopasne; metastaze u organima vrlo su opasne).

3.  Preko 3000 krivulja rasta (uključujući podatke iz eksperimenata na životinjama) mogu se opisati formulom rasta. Krivulje rasta vrlo velikog broja metastaza, od 30 do 90 posto, ovisno o tipu tumora, mogu se pratiti unatrag do vremena prvog tretmana.

Evo nekih ključnih zapažanja iz njegovog članka:

- Napuhani postoci uspješnosti (operacija raka) rezultat su ili selektivnog sastavljanja proučavanih grupa pacijenata ili odgovarajuće prilagođenih tj. ispravljenih statistika.

- Izlječenja povezana sa istim stadijem i veličinom tumora nisu se poboljšala u zadnjih 20 do 25 godina (zapravo, od 1950-ih).

- Netretirane žene u postmenopauzi s rakom dojke žive duže od medicinski tretiranih pacijentica.

- Metastaze se kod brzorastućih tumora javljaju prije nego kod spororastućih tumora. To upućuje na zaključak da te metastaze započinju svoj razvoj u isto vrijeme kad i operacija.




 
   Nastavak - Dokaz da operacije raka povećavaju smrtnost 3.dio




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Remisija raka i inhaliranje marihuane

Jod - univerzalni lijek

Paraziti u tijelu