Dokaz da operacije raka povećavaju smrtnost, 4.dio




-Neke organizacije nastoje nagovoriti žene na mamografske skrininge, pa im uskraćuju ovu informaciju o mogućoj šteti jer bi njeno objavljivanje bilo u suprotnosti s postizanjem njihovog cilja.

-Tijekom većeg dijela 20. stoljeća radikalna mastektomija bila je prihvaćena terapija za rak dojke. Nažalost, samo 23% pacijentica preživjelo bi 10 godina. Za kirurge je prirodna reakcija na taj neuspjeh bila da poduzimaju još radikalnije operacije.

-Sljedeći korak medicinskih onkologa bio je sličan onom kirurga: ako malo ne djeluje, probajmo s puno! Pokazalo se da su visoke doze kemoterapije s autolognom transplatacijom koštane srži promašaj - i, što se manje govori o toj žalosnoj epizodi u povijesti liječenja raka dojke, to bolje.

-Analiza patologije i obdukcijske studije navode na zaključak da većina skrivenih tumora u grudima (i prostati) možda nikad neće dosegnuti kliničku važnost.

-Stanice raka i mikrometastaze ostaju u stanju uspavanosti dok ih neki signal, možda čin operacije ili neki drugi negativan događaj u životu (emocionalan šok, prema dr.Hameru), ne potakne na brzi rast. Čin ranjavanja pacijenta stvara povoljnu sredinu za iznenadan prijelaz mikrometastaza iz latentne u aktivnu fazu.

-Veliki primarni tumor inhibira razvoj i rast udaljenih metastaza! Uklanjanje primarnog tumora dovodi do razvijanja i brzog rasta velikog broja latentnih metastaza, od kojih bi većina ostala uspavana ili bi nestala da primarni tumor nije bio uklonjen. Učinak postoperativne stimulacije rasta otprije postojećih latentnih metastaza posljedica je uklanjanja primarnog tumora.

-Druge vrste raka također treba pažljivo proučiti. Postoje podaci koji pokazuju znakove slične aktivnosti, posebno kod melanoma i osteosarkoma.

    Inhibiranje metastaza

Autori ovog pregleda predlažu da bi davanje inhibitora angiogeneze u vrijeme prve operacije moglo biti odgovor za prevenciju metastaza. Ti lijekovi inhibiraju razvoj krvnih žila - uključujući one u tumorima, tako da oni ne mogu rasti. Ali sada je otkriveno da ti lijekovi dovode do smanjenja tumora samo u početku. Tumori nakon toga uđu u fazu naglog rasta, formirajući lokalne i udaljene metastaze. Jedan od istraživača je komentirao: "Dobro vaskulariziran tumor dobro je hranjen i zadovoljan. Ništa ga ne potiče da postane invanzivniji. Naša je hipoteza ... da ako tumoru prekinete opskrbu krvlju, to potiče rak da postane invazivniji - skloniji metastaziranju - jer traži više kisika i hranjivih tvari."

Ipak postoji izlaz. Pojavljuje sa sve veći broj prirodnih metoda koje inhibiraju i održavaju tumore zadovoljnima.


Evo par primjera istraživanja koja potvrđuju holističke principre o uzroku i lijeku za rak:

-Vitamin D poboljšava ishode operacija

Pacijenti s najvišim unosom vitamina D koji su imali operaciju tijekom ljeta imaju trostruko bolju stopu preživljavanja bez bolesti i četverostruko bolju ukupnu stopu preživljavanja od pacijenata s najnižim unosom vitamina D koji su imali operaciju tijekom zime.

-Antioksidanti inhibiraju metastaze

Reaktivni oblici kisika, poput superoksida i vodikovog peroksida, koje stvara tijelo, imaju ključnu ulogu u stvaranju staničnih ispupčenja povezanih s migracijom stanica raka i metastazama tumora. Antioksidanti inhibiraju takvo invazivno ponašanje stanica raka.

-Bikarbonat inhibira metastaze

Oralni natrijev bikarbonat inhibira rast tumora i stvaranje spontanih metastaza u mišjim modelima metastatskog raka dojke. Također smanjuje stopu uključenosti limfnih čvorova i metastaza na jetri.

-Bikarbonat čini limfnu tekućinu alkalnijom, što inhibira upalu

Da bi se tumor širio, mora rastvarati okolno vezivno tkivo; ali to se događa samo ako je to tkivo dovoljno kiselo da aktivira proteolitičke enzime tumora

-Papaja suzbija tumore

Čaj od suhih listova papaje ima dramatičan učinak protiv širok raspona tumora koji se uzgajaju u laboratoriju, uključujući rak grla maternice, dojke, jetre, pluća i gušterače. Djelovanje protiv raka jače je uz veće doze čaja.

-Ginkgo biloba djeluje protiv stresa

Ekstrakt ginka značajno usporava rast stanica agresivnog raka dojke i inhibira rast implantiranih tumora za više od 80%. Ginko također smanjuje hormone stresa koji se oslobađaju zbog straha od dijagnoze raka, kako tumor ne bi postao invanzivan.

-Meditacija smanjuje stres

Žene s rakom dojke mogu smanjiti stres i poboljšati svoje mentalno zdravlje i emocionalno blagostanje kroz meditaciju, npr. transcendentalnu meditaciju.

-Kancerogeni utjecaji iz okoliša uzrokuju rak

Predsjednikov Odbor za rak u SAD-u izvjestio je da je "pravi teret raka izazvanog okolišem strahovito podcijenjen" i odlučno je pozvao na poduzimanje koraka u pravcu smanjenja izloženosti ljudi kancerogenim utjecajima. Takvo izlaganje ne potiče samo nastanak primarnih tumora, nego i vjerojatnost metastaza.

-Rizik od raka se nasljeđuje

Kćeri gravidnih ženki štakora koje su bile hranjene nezdravom prehranom imaju veću vjerojatnost obolijevanja od raka sisa. Ali čak i ako se te kćeri onda hrane zdravo, njihovi potomci i dalje imaju povećan rizik za ovu bolest.

-Povremene dijete najbolje su za prevenciju raka

Povremene dijete mnogo su djelotvornije od trajnog ograničenja kalorija, dok je neograničen unos hrane najgora opcija za prevenciju raka dojke, prema eksperimentalnim studijama na miševima. U tim eksperimentima s prehranom, kalorije su bile smanjene za 25% u usporedbi s kontrolnim miševima. Učestalost tumora sisa bila je 71% kod kontrolnih miševa koji su jeli hranu koliko su god htjeli, 35% među onima koji su imali kronično ograničene kalorije, i samo 9% kod onih koji su imali povremeno ograničene kalorije.

-Loša crijevna higijena uzrokuje rak

Nedavna istraživanja daju zaključiti da crijevna disbioza ili nezdrava flora gastro-intestinalnog trakta može uzrokovati rak.

-'Autoantitijela' se mogu stvarati kao reakcija na skrivene bakterije

Sada je dokazano da kod autoimunih bolesti imunološki sustav ne napada zdrave stanice, već napada mikroorganizme koji se kriju u tim stanicama. Oni su također glavni uzrok raka, a u ranijim istraživanjima zvali su ih "mikrobi raka".

-Uzrok raka je proteinski otpad unutar stanica

Stanice moraju uklanjati oštećene bjelančevine, ili nagomilani otpad može dovesti do toga da se razviju u kancerozni tumor. Ako se taj otpad ne izbacuje, to može dovesti do zatrovanosti, oštećenja genoma i upale, što pak može potaknuti napredovanje raka i drugih degenerativnih bolesti.

-Post pomaže u liječenju raka

Post smanjuje rast tumora, čini stanice raka osjetljivijima na kemoterapiju i štiti normalne stanice od toksičnih učinaka kemoterapije. Utvrđeno je da je post od 48 sati dovoljan da znatno suzbije napredovanje tumora u modelu raka dojke na miševima. U jednom mišjem modelu, sam post (bez kemoterapije) uzrokovao je smanjenje rasta tumora za prako 50%. Kad je post bio kombiniran s kemoterapijom, rast tumora smanjio se do 90% u usporedbi s netretiranim kontrolnim miševima. In vitro studije u kojima su korištene stanice raka dojke dale su slične rezultete. Usporedivi rezultati dobiveni su gliomom, neuroblastomom i melanomom; također, vrijeme preživljavanja se povećalo i metastaze su se smanjile. Sada istraživači žele pronaći i koristiti lijek koji će oponašati pozitivne učinke posta.



   Nastavak - Dokaz da operacije raka povećavaju smrtnost - Rješenje


Napomena: izvor i ime autora izvornog članka bit će objavljen na samom kraju .

Posebna napomena: Još jednom molim sve čitatelje ovog i budućih članaka vezanih za zdravlje, neka ga pokažu svojim roditeljima, najbližima i prijateljima a u svrhu informiranja kojim će sačuvati i poboljšati svoje zdravlje!





Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Remisija raka i inhaliranje marihuane

Jod - univerzalni lijek

Paraziti u tijelu