Dokaz da operacije raka povećavaju smrtnost



Istraživanja upućuju na zaključak da operacije i druge medicinske intervencije stimuliraju rast i širenje tumora, dok holističke terapije protiv raka imaju inhibirajuće djelovanje


U istraživanjima raka  općenito se smatra prihvaćenim da golema većina pacijenata, ili oko 90% njih, umre od metastaza ili sekundarnih tumora, a samo mala manjina od primarnog tumora. Zato bi terapeute, kao i pacijente, trebalo uvelike zabrinjavati što je prije 30 godina dr.sci.med. Ernest H. Krokowski (1926.-1985.) nepobitno dokazao da su operacije raka glavni uzrok metastaza. Međutim, struka je potpuno ignorirala to istraživanje i pacijenti nikad nisu saznali za nj.

Otada  na vidjelo izlazi sve više uznemirujućih podataka, i sada je međunarodni tim vodećih istraživača raka objavio opsežan pregled sa zaključkom koji je jasan iz naslova: "Operacije potiču javljanje lantentne udaljene bolesti kod raka dojke: Nezgodna istina? ("Latent Distant Disease in Breast Cancer: An Inconvenient Truth?", Cancers 2010; 2:305-337; http://www.mdpi.com/2072-6694/2/2/305/pdf).

Zbog neospornog ugleda članova tog tima, medicinska struka više ne može ignorirati njihove zaključke, iako izazivaju veliku strku. Očekujem da se napori u ovom trenutku fokusiraju na sprečavanje da ova informacija postane općepoznata širokoj javnosti.

Ovaj je pregled pokazao da su buduće metastaze na organimaneovisne o veličini primarnog tumora, njegovoj prividnoj malignosti ili zahvaćenosti bilo kojeg limfnog čvora. Čini se da metastaze uglavnom ovise o razini stresa koji trpe tumor i pacijent, o stimulaciji rasta zbog mehanizma zarastanja rana potaknutog operacijom te o zdravlju imunološkog sustava.
Osim toga, kao što pokazuju sljedeći primjeri, operacija nije jedina medicinska procedura koja povećava metastaze. Posljednjih godina redovito se objavljuju istraživanja koja pokazuju da praktično sve medicinske intervencije mogu potaknuti metastaze.


Dok većinu istraživanja raka financiraju farmaceutske kompanije s ciljem povećanja svojih profita, u porastu je broj nezavisnih studija koje pokazuju negativnu stranu konvencionalne terapije protiv raka. Evo malog izbora zanimljivih rezultata istraživanja.

   Sukobi interesa u istraživanju raka 

Ova analiza pokazuje zašto je tako teško doći do istine u medicinskim istraživanjima. U značajnom broju članak o istraživanju raka objavljenih u medicinskim časopisima postoje sukobi interesa, a između istraživača i farmaceutskih kompanija postoji visok stupanj financijskih veza. Ti sukobi daju pristrane tezultate s povoljnijim ishodima za istražene lijekove i tehnologije.

  Stručnjaci žele prekinuti skrining

Skrining raka dojke i prostate nije doveo do pada broja smrti od tih bolesti. Umjesto toga, programi skrininga vode do prekomjerne detekcije i prekomjernog tretiranja.

  Morfij stimulira rak i skraćuje život

Morfij se koristi u tretiranju raka zadnjih dva stoljeća. Danas istraživanja pokazuju da stimulira rast i širenje stanica raka i skraćuje vrijeme preživljavanja pacijenata.

  Dijagnostičke rendgenske zrake uzrokuju rak

Procjenjuje se da dijagnostičke rendgenske zrake tijekom životnog vijeka uzrokuju do 3,2% dodatnih slučajeva raka u stanovništvu. Japan, s 3,3%, i Njemačka spadaju među zemlje sa najvećom stopom raka od rendgenskih zraka, kao i Australija s 1,3%, dok Ujedinjeno Kraljestvo i Poljska imaju najniži rizik od 0,6% tijekom životnog vijeka.

  Radijacijska terapija oštećuje kosti

Znanstveni svijet je uzdrmao izvještaj da jedna terapijska doza zračenja može uzrokovati znatan gubitak koštanog tkiva. Nekoliko godina kasnije mogu se razviti osteoporoza, osteonekroza ili rak kostiju.

  Zračenje pokreće rak

Poznato je da izlaganje ionizirajućem zračenju uzrokuje genetska oštećenja koja stanice mogu učiniti kanceroznima. Jedna nova studija otkrila je da zračenje možeizmjeniti okolinu koja okružuje stanicu, tako da buduće stanice imaju veću vjerojatnost da će postati kancerogene.

  Kemoterapija potiče metastaze

Kemoterapijski lijek Taxol* uzrokuje da mikrokrakovi stanica raka narastu duži i da se stanice tumora brže prilijepe. Kod tretiranja Taxolom prije operacije radi smanjenja primarnog tumora, razina tumorskih stanica u cirkulaciji poraste 1000 do 10.000 puta, potencijalno povećavajući metastaze.



  Nastavak - Dokaz da operacije raka povećavaju smrtnost 2.dio
    

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Remisija raka i inhaliranje marihuane

Jod - univerzalni lijek

Paraziti u tijelu